WAT KAN IK VOOR U BETEKENEN?

THINK LIKE A ZEBRA®

De basis voor mijn opereren is Think like a Zebra. Think like a Zebra is een methode om je bewustzijn te verruimen, je geest op te rekken, om zo je creativiteit en innovatieve vermogens te vergroten! Creatief denken is eenvoudiger dan veel mensen denken. Think like a Zebra biedt je een inzicht in de geheimen van de uitvinders en innovatieve bedrijven van deze wereld. Het is een systematische manier om je eigen denkpatronen te herkennen, te veranderen en te komen tot oplossingen en ideeën die je niet eerder had gezien.
Ik ben een gecertificeerd creatief trainer van Think like a Zebra® / Nadere informatie via de website www.ThinklikeaZebra.nl

MEDEWERKERSPARTICIPATIE

Al meer dan 10 jaar ben ik actief als trainer voor ondernemingsraden (OR) in verschillende branches. De laatste jaren vooral in de zorg en lokale overheid, maar ook de leisure markt is me niet vreemd. Medewerkersparticipatie gaat verder dan alleen maar een OR. Persoonlijke invloed op je werk, dat wat jou aangaat, en er wezenlijke invloed op willen hebben. Dat is een proces dat ik inmiddels op meerdere plekken heb mogen begeleiden. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.

Ik ben geregistreerd bij het kwaliteitsregister voor de medezeggenschap.

GESCHEIDEN, WAT NU

Scheiden begint meer en meer een onderdeel van het leven te worden, één op de drie relaties eindigt door een scheiding. Ook bij mij stond in 2004 mijn leven op zijn kop, en alle zekerheden stonden ter discussie. Uiteindelijk ben ik gescheiden en alweer 3 jaar gelukkig hertrouwd. Scheidingen gaan gepaard met heel veel emoties: verdriet, boosheid, angst, maar ook vreugde in de vorm van bevrijding. Ik wil mannen een plek bieden om opnieuw in balans te komen en die stap in de toekomst te kunnen zetten.

MIJN MIDDELEN

TRAINING

Trainen gaat bij mij om het begeleiden van het veranderingsproces. Dit gaat soms om groepsdynamica, maar het kan ook vergadertechniek zijn. Al wat er nodig is. Ik ga uit van het principe van ervaringsgericht leren, d.w.z. leren door het bespreken van je eigen? gedrag naar aanleiding van een oefening. Dit kan soms best pittig zijn, maar er is nu eenmaal geen gladde weg naar verandering? Een training kan één of meerdere dagen in beslag nemen.

COACHING

Hiervoor geldt maatwerk is vakwerk. Welke vorm van coaching heeft een groep of individu nodig om de gewenste verandering te realiseren. En welke verandering ligt er voor je? Soms is dat niet altijd helder. Ik help je om de weg te wijzen en je doel te bereiken. Coaching kan variëren van het bezoeken van een vergadering tot individuele coaching.

INTERVISIE

Het gaat er bij intervisie om samen met gelijkgestemden of professionals? collega’s? te spreken over een persoonlijke situatie. De interactie heeft als doel hier met elkaar van te leren. Dit gebeurt via een vast format om de kwaliteit van het geleerde te garanderen en te staven?

EN …

Eigenlijk zijn er oneindig veel mogelijkheden om je doel te bereiken. Als dat betekent dat ik samen met u een grote wandeling ga maken, waarom niet. Of met een groep op een zeilboot. De mogelijkheden zijn aan te passen aan wat u goed past, en ik wil u daar graag in ondersteunen.